Over mij

 

Ik ben Annemiek Schmitz-Silvius, MFN-registermediator en daarnaast jurist met jarenlange juridische ervaring opgedaan met conflicten binnen de letselschade.

Vaardigheden

Ik ben praktisch, ondernemend, en oplossingsgericht, vaardigheden die ik als jurist ontwikkeld heb bij rechtsbijstandsverzekeraars, zorginstellingen en advocatuur. Vaardigheden die mij instaat stellen om als mediator, doortastend en mensgericht, mensen in een gesprek weer contact met elkaar te laten maken. Naast mijn werk houd ik van sporten en mezelf uitdagen. Mediation zie ik ook als een soort sport. Als mediator zie ik het als mijn taak om mensen te inspireren. Waardoor ze samen in beweging komen, om sportief en oprecht, samen met elkaar het gesprek aan te gaan en naar elkaar te luisteren. Met als doel om samen een oplossing te vinden. Een oplossing, die voor beiden winst oplevert. Een oplossing van het conflict. Of het nu gaat om een vastgelopen samenwerking, relatie of een arbeidsconflict.

Mijn motto: ga samen voor een win-win situatie! En werkplezier!

Samen winnen

Het mooie van mediation is dat er bij een geslaagde mediation 2 winnaars zijn. Dat spreekt me aan mensen, in het mediationproces begeleiden waardoor ze samen zelf een oplossing vinden voor hun conflict. Dat geeft werkplezier, energie en tijd voor de mooie dingen in het leven.

Werkervaring

Ik heb na mijn studie rechten veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen bij het oplossen van conflicten in de letselschade. In dit traject spelen vaak werkgerelateerde conflicten op het gebied van reintegratie, verzuim of conflicten die ertoe kunnen leiden dat arbeidsrelaties verbroken worden of samenwerking tussen collega’s moeizamer verloopt. Deze conflict ervaring stelt mij in staat om de mensen, betrokken bij het conflict, met elkaar in gesprek te brengen. Hierbij gaan ze samen op zoek naar een oplossing, die voor hen beiden een oplossing van het conflict biedt. Dit kan alleen maar als mensen zich veilig en vertrouwd voelen. Deze sfeer kan ik met mijn ruime gesprekservaring neerzetten.

Naast mijn werk als MFN Mediator ben ik werkzaam als jurist en ondernemer van Silvius Mediation & legal services en actief als vrijwillig buurtbemiddelaar in de Gemeente Utrecht.

Samenwerking Werk & Mediation

Vanuit mijn eigen mediationpraktijk Silvius Mediation werk ik samen met met Werk en Mediation.  Deze samenwerking ben ik aangegaan om werknemers en werkgevers een netwerk van mediators te kunnen bieden en om ons als mediators een samenwerkingsverband te bieden waarin we elkaar versterken, kennis delen en dat ons scherp houdt.